Entrades

S'estan mostrant les entrades d'aquesta data: juny, 2020

CUINEM PER REBRE LES VACANCES

Imatge
BESCUIT DE XOCOLATA INGREDIENTS: Tres ous Mig got de sucre Un got de farina Mig got de llet Un sobre de llevat en pols Una cullerada sopera d’oli d’oliva Dues cullerades de cacau en pols amb o sense sucre Mantega pel motlle ELABORACIÓ: Primer posem els tres ous en un bol i afegim el sucre. Ho batem tot junt amb ajuda d’una forquilla. Seguidament incorporem la farina i ho barregem tot junt amb ajuda de la forquilla sense que quedin grumolls.  Afegim la llet i tornem a barrejar amb la forquilla. Afegim el llevat en pols, l’oli i el cacau i tornem a barrejar-ho tot junt amb la forquilla.  Untem el motlle de mantega i posem a enfornar el bescuit a 180ºC uns 30 minuts, haurem d’anar comprovant si està fet o no i deixant-ho més o menys estona.  BON PROFIT!

EXPERIMENTACIÓ

Imatge
GERMINAR ALIMENTS Avui aprenem el concepte germinació dels aliments i el que necessitem és que agafeu un parell d'alls i uns trossos de gingebre i els poseu en una ouera. Els heu de deixar durant uns dies i haureu d'anar comprovant el procés de canvi que tenen els aliments quan germinen, si és que en tenen aquests dos aliments de canvis.

AUTONOMIA

Imatge
APRENDRE A CORDAR-NOS LES SABATES MATERIAL: -Un tros de cartó. -Un tros llarg de cordill.  -Unes tisores/ punxó. -Colors. DESENVOLUPAMENT: Primer agafem un tros de cartó i dibuixem la silueta d’una sabata. Després el pintarem i farem forats amb un punxó o unes tisores, el que tinguem i ens vagi millor i farem els forats a cada cantó de la sabata per on haurem de passar el cordill i així podrem practicar a lligar-nos els cordills i canviar-los en les sabates. 

REBOSTERIA

Imatge
MINI CROISSANTS DE XOCOLATA INGREDIENTS I ELABORACIÓ: -Xocolata de postres. -Massa de pasta fullada.  -1 ou. Primer de tot obrim la massa i la tallem en triangles. Si li volem afegir xocolata, haurem de tallar en quadrats petits la xocolata i posar-la al cantó més ample dels talls. Un cop ho tenim, l’enrotllem des de la part ampla fins a la part estreta, fent la forma. Les banyes les haurem de tirar una mica cap a endins.  Batem l’ou i pintem tots els croissants.  Ho posem al forn uns 10-12 minuts a 200ºC. Us deixem dos links de youtube per si teniu dubtes:  https://youtu.be/OSgKN4yYJ_o  i  https://youtu.be/0wLPMI-h5yU

JARDINERIA

Imatge
PLANTEM UNA TOMAQUERA DE CHERRYS Primer de tot perquè puguem cultivar tomàquets cherrys necessitarem terra per a plantes, un tomàquet cherry i una maceta. Tallem el cherry per la meitat i el posem dins de la terra i el tapem una mica. Haurem d'anar regant la planta mínim dos cops a la setmana, sense ofegar-la ni tampoc deixar-la assecar. És bo que li doni el sol. Podrem observar el procés i si ho fem correctament, començaran a créixer tomàquets.

BON PROFIT

RECEPTA BUNYOLS INGREDIENTS I ELABORACIÓ: -Farina -Una pisca de sal -Dues cullerades de sucre -Un sobre de llevat -Mel S’han de barrejar tots els ingredients, excepte la mel i es posen a fregir.  Un cop estan fregits, es deixen refredar una mica i quan no bullin, els podem menjar acompanyats d’una mica de mel. 

QUINA GANA!!

Imatge
PAM PITUJOS INGREDIENTS I ELABORACIÓ: 1k de farina.  2 ous.  Sucre al gust.  Mitja cullerada de llevat fresc.  Mig got de mantega. Primer de tot posem la farina fent una muntanya deixant un forat al mig i s’afegeix aigua. Seguidament posem un ou i barregem. Afegim l’altre ou, el sucre i el llevat i barregem tot fins a obtenir una massa. Dividim la massa en trossos més petits i ho deixem reposar una estona fins a que maduri. Un cop maduri, ho fornegem uns 30 - 40 minuts a temperatura baixa i anem mirant que estiguin fets per dins amb un escuradents i que no es torrin gaire per a dalt.  Els traiem del forn i els deixem refredar! 

MÉS RECEPTES SALUDABLES

FEM UN PLAT DIVERTIT I SALUDABLE: Primer de tot necessitem: -Una poma -Un plàtan  -Una mandarina -Una taronja -Fruites que tinguem per casa Agafarem un plat pla i un pelador adient als nostres dominis, ja que hem de vigilar molt de no tallar-nos i sempre amb supervisió d’un adult ni encara no sabem fer servir correctament estris per tallar.  Podem fer trossos amb el plàtan per fer la base del plat. Després pelem la taronja o mandarina o la fruita que tinguem i podem fer formes. Amb la poma, la podem ratllar o bé fer formes.  Aquí us deixem un vídeo, però podeu imaginar i crear vosaltres el vostre propi plat saludable. 

APRENEM LES PARTS DEL COS

Imatge
APRENEM A MOURE L’ESQUELET Aquesta manualitat els hi ha presentat l’escola i l’han volgut compartir amb el SIS.  -Retallem aquest retallable per parts. -Després podem enganxar cartó o cartó ploma a les peces perquè siguin més resistents.  -On les formes dels punts, podem posar passadors i així fer movibles les peces de l’esquelet. 

REUTILITZEM

Imatge
CONTENIDOR PER GUARDAR LES BOSSES DE LA COMPRA Necessitem: Un pot de lleixiu gran, la de 5L.  Elements decoratius (pintura, adhesius, retoladors...) Primer retallem el cul de l’ampolla i tallem la zona del tap, però aquesta és opcional.  Després retallem en forma de lluna l’altre cantó de la nansa de l’ampolla, que serà per on traurem les bosses.  Finalment la decorem al nostre gust.

LLEGIM

Imatge
En aquest espai, avui volem compartir una sèrie de llibres que ens recomanen: 1. Princesa perfecta. Zoe hace tonterías.  2. Morris, diviértenos.  3. Fábulas de Esopo.  4. Cuentos para entender el mundo.  5. 250 animales.  6. El cuerpo humano.  Als comentaris podeu deixar-nos recomanacions per més grans!!!

FEM PA

Imatge
ELABOREM EL NOSTRE PROPI PA INGREDIENTS I ELABORACIÓ: 500g de farina de blat normal 360g d'aigua 3g llevat natural 8g sal 4g sucre -Primer es fa la barreja. Amasses tots els ingredients i arrodoneixes la massa. Un cop tens la massa, la deixes reposar i tapes durant una hora. Passada l’hora, tornes a amassar la massa.  La deixem reposar, esperant una altra hora, deixant el pa cobert amb film i un drap.  Quan ha passat l’hora, portem el pa cap al forn, un cop porti 10 minuts, el pots treure un moment i li fas talls. Això és opcional.  Es forneja uns 50 minuts a uns 220ºC de temperatura.

CUINA VIATGERA

Imatge
RECEPTES DEL MÓN Avui per cuinar, una proposta de Bolívia anomenada Cuñape. INGREDIENTS: Mig quilo de midó de iuca.  Mig quilo de formatge.  Un sobre de Royal.  1 ou.  2 cullerades de mantega. 2 cullerades de sucre.  Opcional: llet al gust ELABORACIÓ: Es barregen els ingredients. Primer el sucre i la mantega amb els ous. S’afegeix el formatge. Després afegim el midó i el sobre de Royal. Si volem afegir llet, podem afegir-la, abans de posar el midó. Es barreja tot perquè no quedin grumolls i es fan petites boletes i es posen en una safata de forn.  Es forneja a 180ºC uns 10 minuts. Hem d’anar mirant el forn i quan veiem que l’escuradents surt net i les boletes estan dorades, ja les podem retirar del forn. 

CREEM

Imatge
FEM UNA TITELLA RECICLADA Hi han moltes maneres de fer titelles, amb imaginació i uns envasos que pots reciclar... Aquí està el resultat.... Un envàs de iogurt que fa de cap, unes càpsules de cafè que fan de mans, peus i coll, i un envàs de consomé "ya te como" que fa de cos, una miqueta de llana trenada per les extremitats i també pel cabell i el bigoti. Enganxem la llana del bigoti amb un passador que fa de mà i una tapeta i orelles de cartó que faran de tapa pel cap per si vols també guardar un tresor a dins. L'envàs de consomé és prou gran perquè fiquem la mà i el fem servir de titella o si voleu posar-lo com un adorn i guardar els vostres tresors dins del cap de la figureta.

EXPERIMENTEM

Imatge
EXPERIMENTEM MATERIALS: -Farina -Aigua -Colorant alimentari ELABORACIÓ: Barregem l’aigua amb la farina fins a obtenir una massa densa i manipulable.  Afegim el colorant i podem fer formes a la massa. Si la deixem assecar, és converteix com a argila i podem fer figures de fang. 

IMAGINAR, SOMIAR I CREAR

Imatge
FEM UN ATRAPA SOMNIS Segons explica una llegenda, existia una dona aranya de nom Asibikaashi que es dedicava a cuidar de les persones de la terra, sobretot dels nens. S'inclinava al damunt dels seus llits i bressols i alhora teixia un fort telarany que atrapava tot el mal que es produïa entre els seus fils i es devania en arribar l'alba. L'arc o roda representen els quatre punts cardinals (El nord és l'aire, el sud és l'aigua, l'est és el foc i l'oest és la terra). Les plomes són el principal símbol de l'energia, és a dir, l'aura de l'ésser humà. Els contes i les granadures representen el poder individual. Perquè funcioni s'ha de col·locar al sostre de l'habitació, a prop de la capçalera del llit, sense que toqui la paret, per tal que tingui moviment i a ser possible, li ha de tocar la llum del sol. ELABORACIÓ I MATERIALS: -És molt senzill d'elaborar. Necessitem: llana, fils, cartó, tisores, plats o un element rodó per fer el cer