Entrades

S'estan mostrant les entrades d'aquesta data: abril, 2020

APRENEM UNA RECEPTA NOVA

Imatge
RECEPTA GALETES AMB XIPS DE XOCOLATA INGREDIENTS: 115gr de mantega a temperatura ambient 75gr de sucre blanc 100gr de sucre de canya 1 ou 1 culleradeta de vainilla 225gr de farina de blat 1 culleradeta de llevat ¼ de culleradeta de sal 150gr de xips de xocolata ELABORACIÓ: Barregem en un bol la mantega amb el sucre. Després afegim la vainilla i l’ou i barregem tot molt bé. Tamisem la farina, la sal i el llevat i ho afegim al bol. Ho continuem barrejant tot, fins a obtenir una massa compacta. Un cop obtenim la massa, afegim les xips de xocolata, ho barregem i ho deixem tapat amb film, reposant 1 hora a la nevera.  Passada la hora, traiem la massa de la nevera i fem boles de la mida que vulguem  i les anem col·locant en una safata de forn. Mentre fem les boles posem a escalfar el forn 10 minuts a 180ºC. Quan omplim la safata de boletes, deixant separació entre elles, posem la safata al forn 18minuts.                                     

APRENEM JUGANT

Imatge
XERRANCA MATERIAL: -Guix de colors o guix blanc -Imaginació -Espai  -Una pedra -Cordes si s’escau -Fulls si s’escau (per falta de guixos) ELABORACIÓ: Primer de tot dibuixem al terra la xarranca amb els números de l’1 al 10. Podem fer-ho amb dibuixos també. Escollim com fer-la i un cop estigui llesta ens disposem a jugar.  Hem de llençar una pedra i anar saltant a peu coix fins el número on ha caigut.  En el cas que hi hagi dos números junts, es salta als dos números alhora.  Recollim la pedra on hagi caigut i en aquell número no hi podem saltar.  És una manera de fomentar la creativitat i treballar els números.

MOVEM EL COS

RUTINA D’EXERCICI Avui ens proposen que creem una rutina d’exercici per fer a casa.  Ha de durar una hora l’exercici. Proposta de rutina: Comencem fent 10 abdominals nosaltres, 10 el nostre familiar.  Després fem 10 esquats nosaltres, 10 el nostre familiar. La tercera proposta és fer 20 salts nosaltres, 20 el nostre familiar. Aquesta sèrie la repetim tres vegades.  Finalment per acabar jocs amb la rutina d’exercicis.  Primer escollir un passadís o un espai ampli on capiguem dues persones i fer una carrera fent abdominals. Després repetim la carrera, però fent esquats i finalment la fem amb salts.  El segon joc que podem fer, es veure quants abdominals, esquats i salts fa cada persona que participi en el joc, en 1 minut de temps. 

ENS ENDOLCIM

Imatge
BESCUIT INGREDIENTS: (Per  8/10 racions ) 130 grs mantega 185 grs sucre 2 ous 185 grs farina 2 cucharaditas llevat en pols (Royal) 185 grs iogurt biològic natural 1 cucharadita vainilla pura 2 cullerades sèsam negre 3 cullerades sèsam torrat 3 cullerades de fruita seca picada 2 cullerades sucre ELABORACIÓ: 1.   Batre la mantega i el sucre amb batedora elèctrica fins que quedi cremós. Afegir els ous lleugerament batuts i la vainilla. 2.  Tamisar la farina amb el llevat i un polsim de sal, i agregar a la mescla de mantega. 3.  Incorporar el iogurt en dues vegades i integrar amb cura a la massa. 4. Agregar el sèsam negre i el torrat. Unir tot. 5.   Posar en un motlle greixat i enfarinat. 6.  Cobrir amb la fruita seca barrejat amb les 2 cullerades de sucre i portar a forn precalentado a 180 °C durant uns 55  minuts  o fins que, en introduir un escuradents, aquest surti sec. Refredar en el motlle sobre una reixeta.

CREEM

Imatge
ENS TUNEJEM UNA SAMARRETA La proposta d’avui, té un caire artístic i és que se’ns proposa fer una samarreta amb emojis.  MATERIAL: -Samarreta blanca -Retoladors de colors -Pintura de colors ELABORACIÓ: Primer de tot hem de pensar molt bé que volem fer i com ho farem. Podem fer servir una llibreta o un full i fer el disseny allà perquè no se’ns oblidi.  Un cop decidim el que vol fer, podem fer plantilles amb folis i/o cartó i comencem a dissenyar i crear la idea a la samarreta.  I un cop acabem de pintar, estenem la samarreta perquè la pintura i els colors s’assequin i així el proper dia ens la podrem posar.  * Quan la netegeu, poseu la samarreta sola i millor fer-ho a mà per si destenyeix. 

CUINEM

PASTÍS DE XOCOLATA Avui ens ve molt de gust compartir aquesta recepta tan bona per elaborar un pastís de xocolata.  INGREDIENTS: -250gr de xocolata per fer la cobertura.  -250gr de sucre.  -125gm de farina.  -2 gots de llet.  -125gr de mantega. -6 rovells d’ou.  -8 clares d’ou.  -150gr de xocolata setinada.   -Mantega i farina per untar el motlle perquè no s’enganxi el pastís.  ELABORACIÓ: En una cassola posem la llet amb el sucre, la mantega i la xocolata i s’escalfa. S’ha d’anar removent a poc a poc i amb el foc suau fins que els ingredients es desfasin.  Afegim els rovells i seguim barrejant, afegim la farina tamisada i continuem barrejant fins que tots els ingredients estiguin barrejats. Després apaguem el foc.  Deixem reposar la massa fins que perdi calor.  Mentrestant que es refreda la massa, muntem les clares al punt de neu. Un cop estan muntades, s’afegeixen a la massa i es barreja tot amb molt de compte. Col·loquem la massa en el motl

FEM UNA MANUALITAT

FEM UNA CAIXA AMB FULLS DE PAPER Avui ens proposen un treball manual per poder guardar objectes petits que tinguem a casa! Tan sols necessitem un full din A4 i tenir molta traça amb les mans per seguir totes les passes i fer les formes per aconseguir una caixeta.  Us deixem un vídeo perquè pugueu seguir les passes per realitzar la manualitat.

FEM UN DIBUIX

Imatge
FER UN DIBUIX DE TOT ANIRÀ BÉ I QUEDA'T A CASA Aquests dies per les xarxes socials, s’estan penjant i mostrant un munt de dibuixos amb la frase:   TOT ANIRÀ BÉ! És per això que us volem compartir la proposta d’una família, on han dibuixat l’escola, amb un dia bonic on brilla el sol i l’esperança que tot anirà bé.  Podeu animar-vos i fer el mateix o buscar altres espais i/o objectes on vulgueu reflectir aquesta frase esperançadora i penjar-ho a una finestra, al balcó o a la porta perquè tothom ho vegi.  Aprofitant també aquests moments, una família ha fet un dibuix per penjar al balcó per difondre que ens quedem a casa pel nostre bé i el de la resta! 

JUGUEM A CASA

Imatge
JOC AMB FARINA I OUS Avui us proposem un joc completament diferent fins al que us hem proposat fins ara. Aquest joc consisteix a posar en un paper o plat pla, una muntanya de farina i agafar a una persona i baixar-li la cara per embrutar-li (és una mascareta natural) i després per deixar-nos el cabell brillant esclafar-nos un ou al cap.  Si voleu podeu fer-vos preguntes i anar abaixant el cap a la farina cada cop que la resposta sigui incorrecta o correcta.  Les normes les fa cadascú, però sempre prenent consciència de no fer-nos mal ni enfadar-nos!

CUINEM UN PASTÍS

PASTÍS DE XOCOLATA HUMIT Hi ha moltes maneres de fer un pastís de xocolata i per avui ens han proposat fer un pastís de xocolata humit i amb ingredients extres per omplir per dins.  INGREDIENTS: -3 tasses de farina. -8 cullerades de cacau en pols.  -1 culleradeta de cafè instantani.  -1 culleradeta de sal.  -2 cullerades i mitja de bicarbonat en soda.  -1 tassa d’oli d’oliva. -2 tasses de llet. -2 tasses de sucre.  -1 culleradeta de vinagre.  -1 culleradeta de vainilla. -3 ous.  -Almívar (1 tassa d’aigua, mitja tassa de sucre i 1 culleradeta de vainilla). ELABORACIÓ: 1. Primer de tot s’ha d’untar en el motlle en forma de cercle, mantega.  2. Es posa a escalfar el forn a 180ºC.  3. En una tassa posa la farina, el cacau, el cafè, la sal i el bicarbonat i barreja-ho. 4. En la barreja, fes un forat al mig i incorpora l’oli, la llet, el vinagre, la vainilla, els ous i el sucre. Barreja-ho tot amb una espàtula o cullera de fusta.  5. Afe

TUNEJANT UN LLAPIS

Imatge
TUNEJANT EL MEU LLAPIS PREFERIT Avui ens enviem una activitat diferent i curiosa que podem elaborar infants i adults, així segur que no perdrem el nostre llapis preferit.  MATERIALS: -El meu llapis preferit.  -Llana. -Pilota de ping-pong o quelcom similar.  -Retalls de roba. -Agulles amb caps de colors. -Tisores. -Silicona o quelcom adhesiu. -Boles de colors. ELABORACIÓ: 1. Primer de tot hem de fer un pon-pon, amb la llana. Hem d’enrotllar-nos la llana en una mà i després cordar-la per la meitat i tallar el tros que ens sobra amb les tisores. Podeu buscar al youtube com fer un pon-pon amb llana. 2. Seguidament agafem les agulles de cap i la pilota i clavem les agulles a la pilota per fer els ulls. Per fer el nas agafem les boles de colors i les enganxem i per fer la boca, agafem retalls de roba que tinguem a casa i dissenyem la boca i l’enganxem després a la pilota.  3. Finalment, enganxem el pon-pon de llana al cap del llapis afegint un retall de

CREEM I DISSENYEM LES NOSTRES JOIES

Imatge
JOIES AMB MACARRONS: La proposta per avui, serà elaborar joies per nosaltres o per regalar, són joies que tothom podrà fer, ja que els materials segur que els tenim per casa.  En quatre senzilles passes podrem lluir unes joies originals.  MATERIALS  -Tisores.  -Fil o corda, el que tinguem a casa. -Macarrons normals o de colors. -Pintura (opcional).  DESENVOLUPAMENT DE L’ACTIVITAT 1. Primer de tot hem de tallar un tros de corda de la mesura que necessitem i que ens vagi bé. 2. Després de taller el tros, hem de fer un nus a un dels extrems del tros de corda que hem tallat.  3. Passar els macarrons per la corda en l’ordre que vulguem.  4. Finalment, un cop estigui tot el collar amb macarrons, unim els dos extrems de la corda i fem un nus per poder-nos posar el collar.  *Es pot fer en polsera també.  *Si no tenim macarrons de colors, podem pintar els macarrons normals dels colors que més ens agradi. 

FEM UN QUADRE AMB FRUITA

Imatge
FEM UN QUADRE AMB FRUITA Per deixar volar la nostra imaginació ens proposen una manualitat creativa amb elements que segur tenim a casa.  MATERIALS: -Peces de fruita. -Un plat gran i pla. -Elements decoratius (cacau, cafè i/o canyella en pols, encenalls de xocolata i/o de colors, etc) -Un full en blanc i colors.  DESENVOLUPAMENT DE L’ACTIVITAT: 1. Primer de tot hem d’imaginar-nos amb el material del qual disposem que podem fer.  2. Dibuixar la idea en un paper i/o buscar una idea al google: plats divertits amb fruita ( https://www.google.com/search?q=plats+divertits+amb+fruita&client=safari&rls=en&sxsrf=ALeKk03HA6RIeMPd3QFIoOrdONkE7_mcug:1586161824996&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiekIqhsdPoAhURXxoKHUtVBOYQ_AUoAXoECAwQAw&biw=1324&bih=784 ) 3. Escollir que volem fer i començar a pelar i tallar la fruita per fer les formes que volem.  4. Posar la fruita al plat fent el disseny que hem triat, decorar-ho i fer-

LOS MISTERIOS DE LYON

Imatge
Avui ens ofereixen una petita història sobre un detectiu i la seva amiga de la selva. Arran d'aquesta història podríeu imaginar-vos que pot passar més endavant i fins i tot fer una proposta perquè la història continuï.  LOS MISTERIOS DE LYON Mesie Lyon era una detective de la selva que estaba jugando con su amiga Clara, la conejita, a las cartas.  Llegó la hora de la merienda, y se dio cuenta de que le faltaba su tarro favorito de chocolate.  Clara vino con el pan y los vasos con leche y le dijo todo preparado.  Pero al ver la cara de Mesie Lyon con su cara de enfadado no dijo nada.  ¿Cómo voy a merendar si no tengo mi chocolate? Continuará…

ENDOLCIM EL NOSTRE DISSABTE!

Imatge
PASTÍS DE L’ARC IRIS BLAU I ROSA Avui tenim una família que ens vol endolcir més el confinament i ens ha preparat un pastís per llepar-nos els dits. INGREDIENTS: 2 cullerades de sucre. 1 cullerada d’oli.  3 ous. 3 cullerades de farina de blat.  1 cullerada i mitja de llet.  1 sobre de llevat.  1 caixeta de colorant alimentari, blau i rosa.  La pell d’una llimona.  1 paquet de confeti de colors alimentari per decorar.  2 motlles de pastís. ELABORACIÓ: Primer de tot haurem de posar en un bol,  l’oli, la pell de la llimona i el sucre.  I anirem afegint els ous un per un. Cada cop que s’afegeix un ou, hem d’anar batent la massa que es va formant, fins que tots els ingredients estiguin ben barrejats.  Un cop estiguin tots els ingredients barrejats, es comença a introduir la farina a poc a poc perquè no quedin grumolls. També s’afegeix la llet i el llevat. Un cop es posin la llet, la farina i el llevat es tornen a batre tots els ingredients fins que quedi

QUÈ PODEM FER A CASA AQUESTS DIES?

Imatge
Aquests dies estem passant moltes hores a casa, és per això que una de les nostres famílies ha elaborat una llista amb recomanacions per ajudar a fer coses dins de casa. Comencem? 💪 1. Recollir i endreçar la nostra habitació. 🏠 2. Netejar i recollir les coses del nostre llit. 👗👖👕 3. Ajudar a les tasques de casa. Preguntant a les nostres famílies en que podem ajudar. ❓ 4. Ajudar amb les plantes que hi ha a casa, regant-les o plantant una si no en tenim. 🌸 5. Ajudar a cuinar algun àpat, així podem aprendre a cuinar. 🍜 6. Desparar la taula després d’esmorzar, dinar, berenar i/o sopar. 🍴 7. Netejar els plats després d’esmorzar, dinar, berenar i/o sopar. 🍴💦 8. Si tenim animals a casa, donar-los de menjar. 😸🐶 9. Posar guapes a les nostres famílies.💅