MÉS DOLÇOS

PASTÍS

Ens podem trobar amb diverses variants de pastís. I avui us presentem una molt senzilla de realitzar i alhora molt bona d’assaborir. 

INGREDIENTS:
-1 iogurt natural (125gr)
-1 llimona (amb el seu suc)
-3 ous
-Farina (3 mesures del pot de iogurt)
-Sucre (2 mesures del pot de iogurt)
-Oli d’oliva (1 mesura del pot de iogurt)
-1 sobre de llevat en pols (16gr) o pols de fornejar
-Mantega per untar al motlle

ELABORACIÓ:
1. Primer de tot escalfem el forn a 180ºC, amb calor a dalt i a baix amb ventilador durant uns 10 minuts, mentre preparem la massa del pastís.

2. Ratllem la part groga de la llimona, evitant la part blanca, ja que pot amargar el pastís.

3. Espremem la llimona per obtenir el seu suc. 

4. Buida el iogurt en un bol petit i guarda el recipient del iogurt, per poder-lo fer servir amb la resta d’ingredients. 

5. En un bol gran, s’afegeix les dues mesures de sucre i els ous i es barreja amb la batedora de varetes. 

6. Afegeix al bol gran l’oli, el iogurt, la ratlladura de la llimona i el seu suc i es barreja amb la batedora perquè no quedin grumolls. 

7. Amb ajuda d’un colador, es tamisa el llevat i la farina i es diposita en el bol gran i es torna a batre tot. 

8. Untem la mantega al motlle i dipositem la massa del bol al motlle. 

9. Posem el motlle al forn durant 20-30 minuts, sempre comprovant el centre amb l’escuradents, sabent que si l’escuradents surt net, el pastís ja estarà, en cas contrari, si surt brut, l’haurem de deixar una estona més.

*El podem deixar així o podem decorar-lo com vulguem, amb fruita, xocolata, nata, etc. 

 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

QUINA GANA!!

REBOSTERIA

IMAGINAR, SOMIAR I CREAR