DOLÇ I SALAT

PASTÍS DE FORMATGE
INGREDIENTS:

2 paquets de galetes tipus María, Digestive, oceanix, etc ( segons vulguem el gruix de la base emprarem més galetes o menys)

100 gr. de mantega (temperatura ambient)

1 paquet de cacauets amb mel (podeu tirar-li qualsevol tipus de fruit sec)

Ingredients per al farciment del pastís de formatge:

400 gr. de nata liquida per a muntar 35% matèria grassa

100 gr. de sucre

2  sobres de quallada

500 gr de formatge d'untar (estil Formatge Philadelphia)

Melmelada: casolana o pot de confitura de maduixes

ELABORACIÓ PRÈVIA AL PASTÍS:

1. Trossejarem les galetes en petites porcions per a triturar en el robot de cuina amb la trituradora elèctrica, fins a fer-les pols , una vegada picades barrejarem amb la mantega i els cacauets de mel prèviament trossejats. Formarem una massa que ens serveixi com a base per a el pastís de formatge.

2. Si volem treure el pastís per complet del motlle, col·locarem un paper d’enfornar en la base de la mateixa grandària que la  base retallarem amb unes tisores. Col·locarem la massa creada amb les galetes i la mantega en la base del motlle, cobrint tota la base de manera homogènia, ens ajudarem d'una espàtula de silicona o amb el palmell de la mà i els dits anirem cobrint tota la base del motlle. Jo empri una altra base mes petita per a aixafar bé la base i que quedés del tot anivellada.

3. Deixarem refredar en la nevera fins que aquest prou resistent com per a suportar el pes del nostre pastís de formatge. Uns 15/20 minuts seran suficients per a aconseguir una base estable i ferma.


ELABORACIÓ DEL FARCIT I DEL PASTÍS:

1. Escalfarem la nata en un cassó a foc lent, anirem incorporant el sucre i remourem amb la nata, barrejarem amb el formatge,  incorporar  les quallades, que haurem diluït en una mica de llet. Aconsello seguir les recomanacions del fabricant per a diluir les quallades.

2. Remoure tots els ingredients fins a la seva completa dissolució, en el moment que la barreja comenci a bullir (és important que la quallada bulli, ja que si no ho fa, és possible que el pastís no qualli) apartar immediatament perquè no es pegui,  la calor excessiva pot arribar a cremar la barreja i deixar un sabor a cremat que l'espatllaria per complet.

3. Una vegada aconseguida la barreja per a el pastís de formatge freda, la tirarem en el motlle que tenim ja preparat amb la base de galeta. Deixarem refredar en la nevera unes 6 hores aproximadament i una vegada quallada  el pastís de formatge freda decorarem la superfície del pastís amb la nostra cobertura preferida en aquest cas, melmelada de maduixa.

4. Desemmotllar el pastís una vegada que haguem decorat la superfície i ja estarà llesta per a servir.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

QUINA GANA!!

IMAGINAR, SOMIAR I CREAR

APRENEM UNA RECEPTA NOVA