Entrades

S'estan mostrant les entrades d'aquesta data: maig, 2020

MÉS REPTES

REPTE DE LA FARINA MATERIAL: Farina.  Una cullera. DESENVOLUPAMENT: Hem de posar-nos una cullerada de farina a la boca i hem d’intentar dir una frase o un embarbussament, el que preferim, amb la farina dins de la boca.  Ho podràs aconseguir? (Hem d’intentar que no caigui tota la farina de la boca.)

ELABOREM

Imatge
FEM ESPASSES NINJA MATERIALS: Fulls de colors o cartolines Tisores Celo o cola Pal ELABORACIÓ: Agafem una fulla o cartolina i l’enrotllem amb la forma llarga fins al final. Tallem una de les puntes per fer la punxa de l’espassa, diagonalment.  Després agafem una altra cartolina i full i enrotllem l’espassa amb aquesta nova fulla, per fer el mànec.  I afegim el pal en el ganivet i tapem el forat amb celo perquè no caigui el pal.  Agafem una altra full i la tallem per la meitat i ho enrotllem fent un quadrat. Fem un forat al mig i ho afegim per l’espassa, per fer un mànec.  Agafem un tercer full i fem la mida del ganivet per fer la funda. L’enrotllem i l’enganxem el celo i posem l’espassa dins.  Us deixem el tutorial que han fet servir ells, tot i estar en xinès, es veuen les passes molt bé.  https://youtu.be/lmTuePbSRQ0

SOM ARTISTES

Imatge
FEM UN RETRAT Avui deixem volar la nostra imaginació i donem pas a la nostra creativitat.  La proposta per avui és fer un retrat en família.  Primer de tot hem de saber a que o a qui volem dibuixar i observar totes les característiques. Robes, colors, espai, posicionament, etc.  Seguidament hem d’agafar un full i fer un esbós per plasmar allò que veiem.  Un cop tinguem fet l’esbós, és hora de plasmar-ho en un material adient a la pintura, és a dir, que necessitem un bloc especial de dibuix. Comencem a plasmar tot allò que hem decidit fer i després ho podem omplir de color, com vosaltres preferiu. Finalment ho deixem assecar i un cop estigui sec ho podem emmarcar i penjar a la pared.  MATERIALS: -Bloc de dibuix. -Fulls en blanc.  -Pintures.  -Llapis. -Goma. -Carbonets especials de dibuix.

CHALLENGE

REPTE DE L’OU I LA CULLERA MATERIAL: Un ou cru. Una cullera. DESENVOLUPAMENT: Hem de col·locar l’ou al damunt de la cullera.  Seguidament ens col·loquem el mànec de la cullera dins de la boca.  Hem de fer un recorregut amb la cullera i l’ou a la boca sense que caigui l’ou a terra. *Un altre nivell pot ser, fer una competició en família, per exemple a veure qui aguanta més estona amb l'ou a la boca, qui va més de pressa d'un lloc a un altre amb l'ou, qui es pot asseure al sofà sense que l'ou caigui...  T’HI ATREVEIXES?

HORA DEL CONTE

Imatge
MESIE LYON CAPÍTOL 2 Cuando Mesie Lyon miró al suelo después de no encontrar su tarro de chocolate, vio unas huellas pequeñas y un poco de confeti. ¡Mira Clara, por la ventana se ven más huellas en el árbol! Salieron y fueron hacías las huellas, siguiéndolas poco a poco, hasta la casa de Bernarda la gata y en la puerta había un papel pegado que ponía que no estaban. Clara le dice a Lyon mira en los árboles, la bicicleta de Mili y Nati las gemelas monas de cola roja. Buff (suspiran) Clara escucha que se ríen y Lyon pega la oreja a la puerta. Clara le dice que huele a pastel de fresas, vainilla y chocolate, moviendo más el olfato, y escuchando ji ji ji, Lyon dice: -Basta, acabamos con esto-. Lyon abre la puerta muy furiosa, cuando se quedó sorprendida viendo globos, la mesa puesta y lo mejor, un gran pastel de chocolate en el centro.  ¡Sorpresa!  Se escuchó de la voz de Bernarda, Mili, Nati, Júlia la pata, Horacio el panda, Marc y Yac, sin olvidar también a Clara.  ¡Feliz

MÉS DOLÇOS

Imatge
PASTÍS Ens podem trobar amb diverses variants de pastís. I avui us presentem una molt senzilla de realitzar i alhora molt bona d’assaborir.  INGREDIENTS: -1 iogurt natural (125gr) -1 llimona (amb el seu suc) -3 ous -Farina (3 mesures del pot de iogurt) -Sucre (2 mesures del pot de iogurt) -Oli d’oliva (1 mesura del pot de iogurt) -1 sobre de llevat en pols (16gr) o pols de fornejar -Mantega per untar al motlle ELABORACIÓ: 1. Primer de tot escalfem el forn a 180ºC, amb calor a dalt i a baix amb ventilador durant uns 10 minuts, mentre preparem la massa del pastís. 2. Ratllem la part groga de la llimona, evitant la part blanca, ja que pot amargar el pastís. 3. Espremem la llimona per obtenir el seu suc.  4. Buida el iogurt en un bol petit i guarda el recipient del iogurt, per poder-lo fer servir amb la resta d’ingredients.  5. En un bol gran, s’afegeix les dues mesures de sucre i els ous i es barreja amb la batedora de varetes.  6. Afegei

REUTILITZEM SAMARRETES

Imatge
FEM UNA SAMARRETA DE POKÉMON MATERIAL: -Guix líquid -Retolador de roba -Una samarreta -Planxa -Disseny ELABORACIÓ: Primer de tot hem de pensar que volem dibuixar i després hem de fer la forma amb el guix líquid. Després es repassa la forma amb retolador de roba, és permanent i especial. Després es pinta amb retoladors de roba si volem que tingui més d’un color. Finalment, quan s’assequi el retolador, es planxa. 

NOVES RESPONSABILITATS

Imatge
              APRENEM A CASA Avui una família ens anima a que agafem fil i agulla i busquem quelcom per començar a donar les primeres puntades al nostre aprenentatge.  Podem fer mascaretes, cosir algun botó, ajudar a brodar quelcom, buscar alguna activitat per internet, etc.  Deixeu volar la vostra imaginació i cosiu!! En el cas, que ens faci una mica de por l’agulla, ens diuen que podem treure el nostre petit masterchef de dins i comencem a aprendre a cuinar.  No cal només fer postres, sinó que també podem començar preparant una amanida, tallant les verdures amb molt de compte i així mengem saludable. Per últim, ens proposen bullir uns ous durant 10 minuts i després quan ja estiguin freds pintar-los la closca com nosaltres vulguem per tenir-los de decoració!                               

EXPERIMENTEM AMB ELEMENTS DE CASA

FEM PLASTILINA CASERA MATERIAL: Pasta de dents Diaris Bol 1 bol de farina ELABORACIÓ: S’han d’anar barrejant tots els ingredients, si no aconseguim la massa, haurem d’anar afegint més pasta de dents.  Us deixem un vídeo explicatiu de com elaborar la plastilina i un link de youtube: https://www.youtube.com/watch?v=s2XODe46JiA 

ANYS I ANYS, PER MOLTS ANYS!!

Imatge
PREPAREM UN PASTÍS D’ANIVERSARI Com ja hem mencionat alguna vegada, hi ha milers de variants per cuinar un pastís.  Aquesta encara no l’hem provada, i vosaltres? INGREDIENTS : 1-Dues tasses de farina de blat. 2-Dos culleradetes de pols d'enfornar. 3-Dues barres de mantega a temperatura ambient. 4-Cinc ous a temperatura ambient (tres ous sencers 2 rovells) 5-Una mica de ratlladura de la pell de la llimona 6-Dues culleradetes de extracto de vainilla. 7-Mitja tassa de llet 8-Una tassa de sucre ELABORACIÓ: 1-Escalfa el forn a 175c. 2-Uneix la farina i el pols d'enfornar i barreja-ho bé i es divideix en terços. 3-Bat la mantega i el sucre a velocitat mitja uns quatre minuts. 4-Afegeix els ous un a un batent fins que s'incorporin totalment a la barreja abans d'agregar el següent. 5-Agrega la ratlladura de la llimona i la vainilla mentre continues batent. 6-Agrega un xarrup de llet mentre contínues batent. 7-Sense deixar de batre agrega el terç de la farina seguit d

CREEM EL NOSTRE PROPI JOC

Imatge
FEM UN TAULELL D’ESCACS: -Necessitem un foli o cartolina -Necessitem un regle o quelcom per mesurar -Necessitem colors -Necessitem fitxes o peces petites per simular les fitxes dels escacs *Busquem com és el taulell original i copiem la foto fent els mateixos espais que l’original a poder ser. Podem crear les nostres pròpies peces, agafar joguines o agafar les peces originals. Aquí us deixem un taulell que han creat dos germans del SIS. 

RECEPTES DEL MÓN

Imatge
ROSQUITAS BOLIVIANES INGREDIENTS I ELABORACIÓ: Necessitem farina de blat, midó de iuca i formatge.  Ens diuen que per enriquir més els coneixements dels nens, anem posant poc a poc els ingredients una mica a ull i anem barrejant fins a obtenir una massa manipulable.  Agafem trossos de massa els allarguem com si fossin trossos de plastilina i li donem la forma rodona que volem. Omplim una safata de forn amb elles, amb una mica de separació i les enfornem.  Es forneja a 150ºC durant uns 40 minuts. Anar mirant de tant en quan perquè no es cremin.

APRENEM

Imatge
APRENEM LES HORES MATERIAL: Cartró Un full en blanc Un clip metàl·lic per subjectar les agulles Tisores Retolador Cola blanca ELABORACIÓ DE LA MANUALITAT: 1. Retallar el cartró en forma de cercle d’uns 30cm de diàmetre més o menys. L’agulla que ha de marcar els minuts, s’ha de fer d’uns 13 cm de diàmetre i la de les hores d’uns 7cm, aproximadament de diàmetre.  2. Fer un forat al centre del cartró i col·locar les agulles amb el clip al centre, on el forat. 3. En el full en blanc, retallar circuits perquè els infants pintin o imprimir dibuixos des de l’ordinador.  4. Dels dibuixos pintats o impresos, col·locar el número de l’hora i enganxar-lo al cartró, perquè cada dibuix representi una hora.  5. Per últim, amb un retolador, marcar les hores i minuts al rellotge.  -D’aquesta manera aprenen, juguen i es diverteixen. 

OMPLIM DE COLORS LA NOSTRA CASA

POT DELS COLORS MATERIAL: -Guixos de colors -Fulls en blanc -Pot de vidre -Bols  DESENVOLUPAMENT DE L’ACTIVITAT: -Primer de tot escollim els colors que volem fer servir.  -Després ens posem a dibuixar en un full amb els guixos. Si volem fer el pot per colors, és millor que primer dibuixem amb un color i després amb un altre, per evitar que es barregin les pols que surtena l'hora de dibuixar amb els guixos.  Conforme pintem amb guixos, aniran traient una pols. La pols l’hem de recollir i dipositar en uns bols.  Un cop tinguem prou pols, anirem col·locant-la dins del pot de vidre i així podem crear un arc de Sant Martí i tenir un element decoratiu a casa, ple de colors.  Podem posar primer el blau, després el rosa, etc. Així fent un pot decoratiu. També podem fer servir sal per fer el color blanc, per si no tenim guixos blancs.

TRUCS

La proposta per avui és convertir un rotlle de paper del wc en un rotlle de paper per eixugar-nos les mans. Us deixem un vídeo explicatiu.

DOLÇ I SALAT

Imatge
PASTÍS DE FORMATGE INGREDIENTS: 2 paquets de galetes tipus María, Digestive, oceanix, etc ( segons vulguem el gruix de la base emprarem més galetes o menys) 100 gr. de mantega (temperatura ambient) 1 paquet de cacauets amb mel (podeu tirar-li qualsevol tipus de fruit sec) Ingredients per al farciment del pastís de formatge: 400 gr. de nata liquida per a muntar 35% matèria grassa 100 gr. de sucre 2  sobres de quallada 500 gr de formatge d'untar (estil Formatge Philadelphia) Melmelada: casolana o pot de confitura de maduixes ELABORACIÓ PRÈVIA AL PASTÍS: 1. Trossejarem les galetes en petites porcions per a triturar en el robot de cuina amb la trituradora elèctrica, fins a fer-les pols , una vegada picades barrejarem amb la mantega i els cacauets de mel prèviament trossejats. Formarem una massa que ens serveixi com a base per a el pastís de formatge. 2. Si volem treure el pastís per complet del motlle, col·locarem un paper d’enfornar en la base de la mateixa grandària que

FEM MÚSICA

Imatge
FEM UN INSTRUMENT MUSICAL Avui com a proposta trobem com fer un shaker. Per aquests dies avorrits, una mica de música ens pot animar. MATERIALS: -Rotlle de paper de cuina o de lavabo.  -Arròs.  -Adhesius. -Paper film. -Cinta aïllant de colors. -Retoladors. -Ceres de colors. -Purpurina. *Tots aquells materials que tingueu per casa i vulgueu fer servir per decorar el Shaker.  ELABORACIÓ: 1. Primer de tot hem de triar si fem servir el rotlle de paper de wc o de cuina. En el cas de ser rotlle de wc, hem de fer servir dos i els haurem d’unir amb adhesiu o cinta aïllant de colors perquè no es desenganxin.  2. Hem de tapar un dels forats del rotlle amb paper film i adhesiu perquè quan introduïm l’arròs no caigui.  3. Introduïm un grapat d’arròs i tapem l’altre extrem amb film i adhesiu.  4. Decorem el shaker com vulguem i ja el tindrem acabat per tocar les maraques. 

FEM UNA CASA D'OCELLS

MATERIALS: -Un envàs de cartó de llet. -Retolador negre. -Tisores. -Pintura. DESENVOLUPAMENT: -Primer agafem l'envàs i decidim quants forats fer. -Després marquem amb un retolador negre els forats per les finestres i la porta i retallem. El forat ha de ser una mica profund, perquè càpiga un ocellet. -Pintem l'envàs i el deixem assecant.