Entrades

S'estan mostrant les entrades d'aquesta data: abril, 2021

SÒLID O LÍQUID?

Avui un participant del grup de joves ens proposa que elaborem un experiment molt senzill i amb ingredients que podem trobar per casa o al supermercat fàcilment. Hola em presento, alguns ja sabreu, uns altres no la meva activitat perquè ho heu fet abans a casa o ho intenteu fer-ho en família. Material: Bol mitjà, tassa petita per a l'aigua i dos paquets de 400 grams de midó de blat de moro (maizena). Procediment: Col·loquem una tassa d'aigua fins que s'ompli la part de baix del bol i li incorporem tot un paquet de midó de blat de moro (maizena). Si voleu us podeu arremangar perquè ens tocarà amassar durant una estona. Mentre amasseu aneu tirant aigua fins que arribeu a una consistència viscosa i enganxifosa i d'aquesta manera es passa de líquid a sòlid. Si incorporem més aigua que maicena veurem que no podrem fer una bola sòlida, sinó que serà tot líquid.

LLESQUES AMB OU (TORRIJAS)

Passada la setmana santa ens arriba la famosa recepta de les "torrijas". No cal esperar a menjar-ne per setmana santa, ara ja podrem cuinar-les durant tot l'any amb la recepta que ens envia una família del grup de grans del SIS.  Per elaborar-les necessitem: 1. Una barra de pa (baguette). 2. 3/4 de litre de llet.  3. 3 ous. 4. 3/4 d'una tassa amb sucre.  5. Vainilla al gust.  6. Canyella al gust.  7. La closca d'una llimona i d'una taronja.  8. 1 litre d'oli.  Passem a l'elaboració: Posem la cassola al foc amb la llet, la canyella i dos trossos de la pell de la llimona i de la taronja. Es posa a foc lent. Abans que comenci a bullir s'afegeix el sucre i es barreja tot. Es deixa reposar 10 minuts fora del foc, passat aquest temps, es retira la pell de la taronja, de la llimona i la canyella.  Quan la llet s'ha refredat, es posa la llet al damunt de les rodanxes de pa i es deixa que s'impregnin durant uns minuts i s'escorren bé.  Es posa a

IMAGINACIÓ AL PODER (EL MEU MOSAIC)

Imatge
Durant les vacances de Setmana Santa, les nostres famílies han estat d'allò més entretingudes. Us proposem que deixeu volar la vostra imaginació i realitzeu aquesta activitat que ens proposa una d'elles.  Per dur-la a terme, necessitem: -Diaris, revistes, llibres vells que vulgueu llençar.  -Tisores. -Cola blanca.  -Un foli en blanc, una cartolina o un llenç per enganxar i crear el mosaic.  Quan ho tinguem tot preparat, agafem els diaris, revistes o llibres i retallem uns quadradets petits, dels colors que vulgueu. Un cop els tingueu retallats, agafeu un foli en blanc, un llenç, una cartolina o el que us agradi i col·loqueu-lo damunt de la taula junt amb la cola blanca i els paperets retallats.  Poseu-vos música relaxant i tanqueu els ulls.... Visualitzeu allò que us agradaria veure davant vostre i comenceu a enganxar els paperets formant els dibuixos més fantàstics que us pugueu imaginar.