Entrades

S'estan mostrant les entrades d'aquesta data: febrer, 2021

DIADEMES

 Avui dues germanes del grup de mitjans del SIS ens proposen fer unes mini diademes, però que potser també es poden fer en gran.  Materials: -Cartolina blanca o fulls en blanc -Goma eva de colors -Tisores -Llapis -Goma -Filferro -Silicona   Primer de tot en una cartolina blanca dibuixarem el centre de la diadema, el que vulguem. Pot ser una corona, un diamant, un animal, etc.  Seguidament ho retallarem i ho calcarem en la goma eva per fer la forma que volem.  Un cop tinguem la forma del centre de la diadema retallada, agafarem un tros de filferro per fer la diadema i tallarem i modelarem per fer la forma de la diadema. A les puntes del filferro posarem silicona perquè no ens puguem fer mal i agafarem la goma eva que havíem retallat a l’inici i li posarem silicona i l’enganxarem al filferro.  Si vols pots enganxar adhesius i pintaungles per acabar de decorar el filferro i la diadema. 

FEM UNA GRUA (GRULLA) EN FAMÍLIA

Uns germans del SIS, ens han explicat que els hi agrada molt fer origamis i que aquesta setmana ens recomanen fer una grua (grulla).  MATERIALS: Fulls Tisores  DESENVOLUPAMENT: Es tracta de seguir els passos en família i al temps, per poder fer una grua a través de l’origami.  L'origami o papiroflèxia és l'art japonès del plegament del  paper . És originari del. Pot definir-se com una  art educativa  en què es desenvolupa la  creativitat . La norma que segueix l’origami és que tot s’ha de fer doblegant el paper, no es pot enganxar ni trencar.  A continuació veurem un tutorial per poder fer la grua d’origami. Cómo hacer grulla de papel (origami - papiroflexia) - YouTube

EXPERIMENT TAKAYASU

Imatge
Avui un participant del grup de mitjans ens proposa que realitzem un experiment.  MATERIALS: OU SAL GOT AIGUA Es tracta de posar aigua en tres gots de plàstic. En el primer got ficarem només aigua. En el segon got ficarem aigua i una cullera de sal. En el tercer got, ficarem aigua i dues culleres de sal. En cada un dels gots introduirem un ou. Es tracta de poder observar si l'ou es manté flotant en l'aigua i a quina altura. Aquest experiment serveix per poder observar com canvia la densitat de l'ou segons la sal que podem posar dins. L'ou no flota perquè la densitat és més gran que la de l'aigua.  Al  posar una quantitat de sal, s'aconsegueix una barreja en la qual la densitat és major que la de l'ou i per aquest motiu, l'ou flota en l'aigua.

EL FET I AMAGAT DEL REVÉS

  L’activitat que ens proposen tres germans del SIS és jugar al fet i amagat, però al revés. Potser el coneixeu com el joc de la sardina.   Es tracta que un membre de la família o amic/amiga s’ha d’amagar i la resta l’ha de trobar. Quan algú el troba s’ha d’amagar amb ell.  El joc acaba quan tots els participants del joc estan amagats i només queda una persona buscant a la resta i els troba.